Anderlecht stelt Nicolae Stanciu voor: duurste inkomende transfer ooit in België

Nicolae Stanciu © Belga Image

Anderlecht heeft zijn nieuwe Roemeense offensieve middenvelder Nicolae Stanciu officieel voorgesteld op Twitter.

De 23-jarige Stanciu komt over van het Roemeense Steaua Boekarest en zou in Brussel een contract voor vijf seizoenen tekenen. Hij krijgt het rugnummer 73.

Stanciu heeft zeven interlands voor het Roemeense nationale elftal achter zijn naam staan en maakte daarin vier doelpunten. Hij werd ook geselecteerd voor het afgelopen EK in Frankrijk en speelde mee in twee groepswedstrijden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bijna 10 miljoen euro

‘Anderlecht betaalt vier miljoen euro meteen en 3,8 miljoen euro binnen tien maanden. Als Stanciu gedurende twee seizoenen minstens vijftig procent van de wedstrijden speelt, krijgen we nog eens twee miljoen euro van Anderlecht’, legde Steaua Boekarest-voorzitter Gigi Becali zondag de transferconstructie tussen Anderlecht en Steaua Boekarest uit aan een Roemeense televisiezender.

Dat maakt van Stanciu de duurste speler in de geschiedenis van het Roemeense voetbal en meteen ook de duurste inkomende transfer in België. Het vorige record stond op naam van de Rode Duivel Steven Defour, voor wie Paars-wit in 2014 zo’n 6,5 miljoen euro betaalde.

Transfer

Steaua Boekarest was ook in onderhandeling met Southampton over een transfer van Stanciu, maar de Engelsen kozen uiteindelijk voor de Marokkaan Sofiane Boufal van Rijsel.

Bij Anderlecht vindt Stanciu zijn landgenoot en voormalige ploeggenoot Alexandru Chipciu terug. Chipciu maakte in juli ook al de overstap van Steaua Boekarest naar het Constant Vanden Stockstadion. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier