Anderlecht trekt met Aaron Danks nieuwe assistent voor Kompany aan

Aaron Danks © GETTY

RSC Anderlecht heeft met de Engelsman Aaron Danks een vervanger aangetrokken voor assistent-trainer Jonas De Roeck, die de club aan het einde van dit seizoen verlaat, zo maakte RSCA dinsdag bekend.

Danks komt op 14 juni over van de Britse Voetbalfederatie FA, waar hij aan de slag was als assistent-coach bij de nationale beloften. De voorbije vijf jaar bekleedde hij verschillende functies bij de Engelse voetbalbond. Voordien was hij onder andere aan de slag bij de jongeren van West Brom en Birmingham City.

Anderlecht verlengde daarnaast de contracten met Performance-specialisten Bram Geers (Lead Physical Coaching), Niels Mathieu (Lead Physiotherapy), Stephanie Scheirlynck (Nutrition) en keeperstrainer Jelle Ten Rouwelaar.

‘Het is belangrijk dat onze club kan bouwen op een stabiele sportieve structuur’, vertelt sportdirecteur Peter Verbeke. ‘In dat opzicht heeft RSCA het afgelopen seizoen geïnvesteerd in vaak jonge, gepassioneerde mensen die expert zijn in hun vakgebied. Hun honger en wil om zelf bij te leren en beter te worden passen perfect binnen de ambitieuze plannen die we hebben. Bram, Niels, Stephanie en Jelle zullen daarom belangrijk zijn in het verder uitbouwen en professionaliseren van het sportieve departement.

‘Met de komst van Aaron hebben we gekozen voor iemand die perfect past in de manier waarop we het technisch-tactisch gedeelte van de sportieve werking willen structureren. Samen met Craig Bellamy zal hij de nodige ondersteuning bieden aan Vincent Kompany.’

Jonas De Roeck werd de voorbije dagen meermaals gelinkt aan een mogelijke overstap naar tweedeklasser Westerlo, waar hij de opvolger zou kunnen worden van de opgestapte Bob Peeters.