Anderlecht verlengt contract Antoine Colassin tot 2025

Marco Kana en Antoine Colassin kregen dit seizoen allebei kansen in het eerste elftal van Anderlecht. © belga

Anderlecht heeft het contract van de 19-jarige Antoine Colassin verlengd tot en met 2025. Dat heeft paars-wit zondag aangekondigd.

Colassin brak het voorbije seizoen door bij de hoofdmacht van RSCA. Op 19 januari van dit jaar luisterde hij zijn debuut tegen Club Brugge (1-2 nederlaag) op met een doelpunt. In het door het coronavirus verstoorde seizoen speelde hij vier wedstrijden. Daarin was hij goed voor drie goals. In februari werd Colassin aan de ligamenten van de enkel geopereerd.

‘Ik had niet veel tijd nodig om in te gaan op de contractverlenging’, stelt het jeugdproduct van Anderlecht, tevens Belgisch jeugdinternational. ‘RSCA is niet alleen de club van mijn hart, de club reikt mij ook alle middelen aan om mijn carrière verder uit te bouwen.’

‘Antoine Colassin is niet alleen talentvol, maar ook leergierig’, vervolgt sportief directeur Peter Verbeke. ‘De manier waarop hij evolueerde van een infiltrerende middenvelder naar centrumspits is sprekend voor zijn uitstekende instelling.’ Eerder deze zomer verlengde Anderlecht ook de contracten van Marco Kana (tot 2023), Killian Sardella (tot 2025) en Francis Amuzu (tot 2024).