Anderlecht voor 31e keer landskampioen

Anderlecht is voor de 31e keer landkampioen, na een gelijkspel in eigen huis tegen Club Brugge. Een omstreden penalty zorgde daarvoor.

Anderlecht heeft de 31e titel in de clubgeschiedenis veroverd. Paars-wit had in de topper van de achtste speeldag in Play-off I in eigen huis tegen Club Brugge genoeg aan een 1-1 gelijkspel. Lestienne opende de score voor de bezoekers, Gillet scoorde in de 93e minuut de gelijkmaker van op de stip na een omstreden beslissing van scheidsrechter Boucaut.

De titelclash begon aardig en na twee minuten kreeg Club al een huizenhoge kans om de score te openen. Vadis omspeelde handig de buitenspelval en mocht alleen op Proto af, maar de Anderlecht-goalie deed hem te ver uitwijken. De thuisploeg had toch wat last van kampioenenstress en herstelde pas na een kwartier het evenwicht. Uitgespeelde kansen waren er echter niet langs beide kanten.

Halve omhaal

Na de kampwissel kwam Anderlecht vinniger uit de kleedkamer, nadien ging het slot opnieuw op de deur. Iets na het uur pakte Kanu uit met een halve omhaal, zijn poging ging via de arm van Mbokani naast.

Aan de voorzijde dreigde Bacca, maar ook de Colombiaanse Gouden Schoen kreeg het leer niet tussen de doelpalen. Drie minuten later was het toch raak. Bacca zette zich op rechts goed door en bracht de bal hard voor.

Lestienne dook de zestien in en knalde de 0-1 onhoudbaar in doel. In de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd ging Almebäck in de zestien in duel met Mbokani, Boucaut aarzelde niet en legde de bal op de stip. Gillet nam zijn verantwoordelijkheid en trapte Paars-wit naar de voetbalhemel. (Belga/SD)