Anderlecht wint topper tegen Club

© belga

Anderlecht heeft zondag op de zevende speeldag in Play-off I met 3-1 gewonnen van Club Brugge.

Paars-wit, dat in de voorbije vier duels (bekerfinale incluis) met Club Brugge geen enkele keer kon winnen, kende een droomstart. Na minder dan een minuut lanceerde Defour Najar. De Hondurees prikte de bal voorbij Ryan.

Op het halfuur werd Roef, in doel de vervanger van de geschorste Proto, door Izquierdo gedwongen tot een parade. Niet veel later diende de Anderlecht-doelman zich opnieuw te onderscheiden op een afgeweken bal. Blauw-zwart, dat Meunier en Vazquez recupereerde, ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Opnieuw Roef lag in de weg op een poging van Izquierdo.

Het was echter aan de overkant dat er een tweede doelpunt viel. Mitrovic ontdeed zich op een hoekschop van Mechele en knikte de 2-0 tegen de touwen. Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Refaelov omzeilde de buitenspelval en omspeelde Roef: 2-1.

In het slot kon Acheampong Club Brugge de doodsteek geven, maar hij besloot op Ryan. Praet, die voor de aftrap officieel zijn Gouden Schoen in ontvangst nam, faalde even later niet. Een zwak weggewerkte voorzet belandde voor zijn voeten, waarna hij de 3-1 in de verste hoek schoof.

In de stand staat Anderlecht met 41 punten naast Club Brugge. Beiden volgen op twee punten van leider AA Gent, dat vrijdag op een 1-1 gelijkspel bleef steken tegen Charleroi.

Op de volgende speeldag ontvangt Anderlecht Standard, Club Brugge speelt gastheer voor AA Gent.