Anderlechtaanwinst Appiah: ‘Een van de beste backs in de Ligue 1’

Dennis Appiah © Manuel Blondeau / Icon Sport

Wat mag Anderlecht van Dennis Appiah verwachten? Sport/Voetbalmagazine stak zijn licht op in Frankrijk.

Bij Caen noemden ze Dennis Appiah la machine‘. Een geschikte bijnaam voor een speler die afgelopen seizoen 3420 minuten afhaspelde en geen van de 38 competitiematchen miste.

Bij zijn komst in Caen in 2013 omschreef sportief directeur Alain Caveglia hem als een ‘moderne verdediger, hard in de duels, en goed met de bal aan de voet’. De Fransman met Ghanese roots had net een moeilijk seizoen achter de rug bij Monaco waar de nieuwe Russische eigenaar met veel geld tal van nieuwe vedetten had gekocht om de terugkeer naar de Ligue 1 af te dwingen. Wel won Appiah met Monaco de Coupe Gambardella, een prestigieuze jeugdtrofee, met de fameuze lichting ’92 in gezelschap van onder meer Yannick Carrasco. Appiah, toen Frans jeugdinternational, was kapitein en centraal verdediger in die ploeg.

Bij Caen belandde hij op de rechtsachter, en maakte snel vooruitgang, zegt Luc Hagege, die Caen volgt voor de sportkrant L’Equipe. ‘Het is een moderne flankverdediger geworden, een van de besten in Ligue 1.’ De kritiek op zijn onbesuisd oprukken langs de flank en zijn onnauwkeurige voorzetten beantwoordde de verdediger met extra trainingen op die zwakke punten. Hagege: ‘De laatste maanden maakte hij enorme vooruitgang, en wekte hij ook de interesse van clubs uit de Premier League. Met 3 miljoen euro deed Anderlecht een goeie zaak.’

(Guillaume Gautier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier