Anthony Vanden Borre maakte comeback voor Anderlecht

© Belga

Anthony Vanden Borre heeft zijn comeback voor RSC Anderlecht gemaakt. De voormalige Rode Duivel speelde de eerste helft mee in de beloftenwedstrijd bij AA Gent, die met 0-3 gewonnen werd.

Anthony Vanden Borre heeft zijn comeback voor RSC Anderlecht gemaakt. De voormalige Rode Duivel speelde de eerste helft mee in de beloftenwedstrijd bij AA Gent, die met 0-3 gewonnen werd.Ook Gohi Bi Cyriac en Matias Suarez, allebei net van een knieblessure hersteld, werden in het elftal verwacht. Omdat de wedstrijd op het synthetisch terrein van vierdeklasser Gent-Zeehaven werd gespeeld, werd met hen echter geen risico genomen. Normaliter maken ze woensdag wel hun wederoptreden in de oefenmatch tegen tweedeklasser Eendracht Aalst.

De 25-jarige Vanden Borre kreeg zijn opleiding bij Anderlecht en kwam er in 2003 als 16-jarige in de A-kern. In 2007 verkaste hij naar Fiorentina. Daarna verdedigde hij de kleuren van Genoa (2008-2009), Portsmouth (2009-2010) en Genk (2011-2012). Genk lichtte in 2012 de optie tot verlenging in zijn contract niet.

Vanden Borre zat zonder ploeg, tot Anderlecht hem in januari een tweede kans gunde. Trainer John van den Brom hoopt Vanden Borre te kunnen gebruiken in de play-offs. Daarvoor moet de rechtsachter nu eerst wedstrijdritme opdoen bij de beloften. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier