Antwerp en Beerschot-Wilrijk lokken meer volk dan vorig seizoen

© IMAGEGLOBE

Niettegenstaande de Great Old niet promoveerde en paars-wit, omgedoopt tot Beerschot- Wilrijk, aan de slag moest in eerste provinciale kennen beide clubs een aanzienlijke supporterstoename.

Vorig jaar werkten Antwerp en Beerschot hun thuiswedstrijden af in matig gevulde stadions. Niettegenstaande de Great Old niet promoveerde en paars-wit, omgedoopt tot Beerschot- Wilrijk, aan de slag moest in eerste provinciale kennen, beide clubs een aanzienlijke supporterstoename.

Op het Kiel hanteert men hetzelfde telsysteem als de eersteklassers, zegt Wouter Nicolaas namens Beerschot-Wilrijk. “We halen een gemiddelde van 4925 toeschouwers. Tijdens de openingswedstrijd tegen Ternesse ontvingen we 6000 supporters, nadien 5000 tegen Branddonk, 4750 tegen Kaart en nu zondag net geen 4000 tegen Berg-en-Dal, maar het regende dan ook verschrikkelijk.”

“Vergelijken met vorig jaar is moeilijk. Tijdens het seizoensbegin haalde Beerschot 7000 bezoekers, maar vanaf Nieuwjaar bleven zelfs de abonnees stelselmatig weg. Aan het eind kwamen er geen 2000 mensen meer naar het Kiel.”

Tweedeklasser Antwerp trekt gemiddeld 5000 bezoekers meer per thuiswedstrijd dan vorig jaar. Het debuteerde tegen Aalst voor 11.436 toeschouwers, en haalde tegen Lommel de kleinste opkomst (7728): goed voor een gemiddelde van 9571 tegen 4500 vorige seizoen. De derde Antwerpse club, Berchem, trekt minder supporters dan vorig jaar, gemiddeld ongeveer 700. Dat betekent voor de drie clubs samen een gemiddelde van 15.195. (EM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier