Antwerp haalt Fauré, maar zwijgt over de titel

Ook Antwerp, co-leider in de tweede klasse, trok op winterstage naar Spanje. Hier overschouwt trainer David Gevaert zijn troepen. © BELGA

Na zijn stevig transferoffensief van afgelopen zomer, met zestien aanwinsten, trok Antwerp nog eens vier nieuwe spelers aan.

Met Cédric Fauré kaapt Antwerp, de co-leider in de tweede klasse, scorend vermogen weg bij Union, de huidige nummer drie. Eerder dit seizoen maakte Fauré elf goals in achttien matchen, en dat op zijn 36e. Trainer David Gevaert benadrukt iets anders. “Dankzij zijn komst zullen we nu ook tijdens een match het geweer van schouder kunnen veranderen. Vaak trekken tegenstanders voor hun doel een versterkte burcht op. In dat geval kunnen we nu overschakelen op power play.”

De spits op wie Antwerp tot nog toe moest rekenen om het beukwerk op te knappen, William Owusu, scoort zelf niet vaak. Nico Binst, die wel regelmatig een goal maakt, moet het vooral hebben van zijn snelheid, terwijl Antwerp dus vaak oplossingen moet vinden op een beperkte ruimte.

Versterkte verdediging

Naast Fauré haalde de Great Old nóg een breekijzer: Mathieu Cornet (25) van KV Oostende. Voorts zijn er ook nog twee aanwinsten voor de verdediging, met amper negen tegengoals in achttien matchen nochtans de minst gepasseerde van de tweede klasse. “Maar Jannes Vansteenkiste liep een kruisbandletsel op”, zegt Gevaert in Sport/Voetbalmagazine. “Links achteraan moesten we tot nu mensen posteren die er niet op hun beste positie stonden.”

Vandaar de komst van Jo Nymo Matland van de Noorse eersteklasser Aalesunds FK. Ten slotte trok Antwerp ook nog Baptiste Schmisser van KV Oostende aan. “Want in het centrum hadden we geen rechtsvoetige verdediger achter de hand, voor mocht er iets gebeuren met Maxime Biset.”

Raadsel

Hoe Antwerp dit alles financiert, blijft een raadsel waarover sterke man Patrick Decuyper nog altijd niks wil zeggen. Gevaert op zijn beurt wil nog altijd niet zeggen dat Antwerp voluit mikt op de titel. “Dat ga je inderdaad van mij niet horen. Maar we gaan niet meer tevreden zijn met de vierde of vijfde plaats.”