Antwerp verliest zaak tegen Gram: einde van club nabij?

© Jelle Vermeersch

Antwerp, de oudste voetbalclub van het land, moet zo’n anderhalf miljoen euro ophoesten een zakenman Tony Gram. Tegen de uitspraak van het Hof van Cassatie is geen beroep meer mogelijk.

Antwerp, de oudste voetbalclub van het land, moet zo’n anderhalf miljoen euro ophoesten een zakenman Tony Gram. Tegen de uitspraak van het Hof van Cassatie is geen beroep meer mogelijk. Het einde van de club lijkt nabij, maar Antwerp betwist dat.

Tony Gram sprong de tweedeklasser jaren geleden financieel bij, maar zag zijn geld nooit (helemaal) terug. Na tien jaar en meer dan dertig rechtszaken kreeg Gram nu gelijk van het Hof van Cassatie in Brussel, een uitspraak waartegen geen beroep meer mogelijk is.

Einde van Great Old?

“Antwerp moet 1 tot 2 miljoen euro betalen. En ik ben ervan overtuigd dat dit het einde van de club kan betekenen”, zei Gram aan de Antwerpse regionale zender ATV. “Als de club dat bedrag zelf niet meer kan ophoesten, dan zullen wij niet nalaten om ons te verhalen op de bestuurders persoonlijk. Ik verwacht dat de groep rond Verhaegen-Hofmans zich zal terugtrekken op de Bosuil en dat de overname ongedaan gemaakt wordt. En dan wordt het natuurlijk heel moeilijk voor de club en zie ik geen andere uitweg dan het einde van Antwerp.”

Gram heeft overigens nog een tweede rechtszaak tegen Antwerp lopen waarin hij de ontbinding van de club eist. Hij verwacht ook daar gelijk te krijgen.

Antwerp is voorlopig karig met commentaar maar betwist wel dat het einde van de club nabij is. “Onze clubadvocaat heeft nog geen kopij van het arrest ontvangen, waardoor de precieze inhoud nog onbekend is”, klinkt het op de website. “De Great Old wenst geen voorbarige commentaar te geven en wil zich eerst kunnen beraden over het vonnis.”

“Stamnummer 1 heeft de afgelopen jaren al vaker voor hete vuren heeft gestaan, en zal zich in geen geval gewonnen geven. Antwerp vraagt aan alle betrokkenen om de rust te bewaren en zal de komende dagen meer klaarheid te kunnen scheppen.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier