Antwerp verzekert zich van PO1-deelname met zege bij Moeskroen

Antwerp heeft maandag de 33e en voorlaatste speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 2-3 overwinning bij Moeskroen. Door de zege is de Great Old zeker van deelname aan Play-off 1.

Cercle Brugge, dat zaterdag met 3-0 won van OH Leuven, is door de nederlaag van Moeskroen definitief gered. Rode lantaarn Waasland-Beveren behoudt een sprankeltje hoop om degradatie te vermijden. De Waaslanders tellen drie punten minder dan Moeskroen, dat voorlaatste is. Op de slotspeeldag moet Moeskroen naar leider Club Brugge en Waasland-Beveren naar OH Leuven.

Antwerp nam van bij de aftrap het heft in handen op Le Canonnier. Na acht minuten vlamde Lamkel Zé al tegen de paal en ook Mbokani toonde zich. De Congolees was door coach Vercauteren opnieuw in de basiself gedropt en bewees na 21 minuten het gelijk van zijn trainer.

Mbokani stond aan het einde van een knappe combinatie van de Great Old en tikte makkelijk binnen, 0-1. Antwerp was duidelijk baas en Mbokani miste nog voor het halfuur een dot van een kans op de 0-2. De nonchalance nam naar het einde van de eerste helft toe bij de bezoekers en Le Marchand gleed vier minuten voor rust door op Harbaoui. Na het raadplegen van de beelden trok ref Boterberg rood.

Ook met een man meer kon Moeskroen aanvankelijk weinig potten brokken. Twee minuten in de tweede periode was het al opnieuw raak voor Antwerp. Lamkel Zé bediende Mbokani die koelbloedig afwerkte, 0-2. Moeskroen schoot nu eindelijk wakker en Olinga vlamde nog eens twee minuten later de aansluitingstreffer tegen de touwen.

De Henegouwse opflakkering was echter van korte duur. Op het uur kopte Seck de 1-3 tegen de netten. In de slotfase zette Moeskroen nog alles op alles en Harbaoui zorgde twee minuten later van dichtbij voor de aansluitingstreffer, 2-3. Het werd nagelbijten tot het laatste fluitsignaal, maar Antwerp hield stand.

Op de slotspeeldag strijden Moeskroen en Waasland-Beveren nog voor de zeventiende en achttiende plaats. Nummer zeventien werkt barrages af met Seraing, de nummer twee uit 1B. Nummer achttien degradeert rechtstreeks.