Antwerps stadiondossier definitief van de baan

© BELGA

Antwerpens schepen van Sport Ludo Van Campenhout heeft het stadiondossier definitief opgeborgen, zo bevestigt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Van Campenhout: “Eind januari plannen we besprekingen met Antwerp en Beerschot-Wilrijk. Zonder op te zaken vooruit te lopen neem ik aan dat beide clubs de volgende jaren op hun huidige locatie kunnen blijven spelen.”

De toestand is het meest zorgwekkend op de Bosuil. “Wij denken aan een nieuw stadion,” zegt Antwerpvoorzitter Jan Michel, “maar daarvoor hebben we de financiële steun nodig van de stad en de Vlaamse overheid. Een bouwvergunning hebben we al sinds Euro 2000. We trekken volop de kaart van de jeugd. Vandaar dat ik vorige week voorzitter van de jeugdafdeling ben geworden. Paul Bistiaux werd ondervoorzitter en penningmeester.”

Bij Beerschot-Wilrijk heeft ondervoorzitter Marc Bartholomeeusen minder zorgen. “Uiteraard kunnen wij moeilijk weg van het Kiel. We hebben 600 eters per thuiswedstrijd – vorig jaar 45 – en alle loges zijn verhuurd. Maar er zijn dringend onderhoudswerken nodig. Zo beschikken we niet over een volwaardig scorebord. Die zaken pakken we pas aan wanneer de gesprekken met de stad zijn afgerond. Alles zal afhangen van het financiële plaatje.” (EM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier