Assistent-trainer David Gevaert sportief adviseur bij Zulte Waregem

© Belga
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

David Gevaert, het voorbije seizoen assistent-trainer van Francky Dury, maakt promotie: hij wordt sportief adviseur bij Zulte Waregem.

Patrick Decuyper had in februari al laten vallen dat hij op zoek was naar een ’technisch coördinator’, om zo de sportieve fundamenten van de club steviger uit te bouwen voor het geval Francky Dury ooit zou vertrekken. Dat zoiets geen utopie is, bleek vorige week nog toen zijn trainer onderhandelde met Lille.

Francky Dury was eerst niet te spreken voor zo’n nieuwe functie aangezien hij meer dan alleen een coach wil zijn en ook de medische, sportieve en technische staff wil sturen. Toch zou Decuyper na het successeizoen bepalen wie de nieuwe ‘coördinator’ zou worden, en hoe zijn takenpakket er zou uitzien. Die persoon heeft hij intussen binnen de club gevonden, met assistent-trainer David Gevaert.

Gevaert bevestigt het nieuws, maar wil echter geen specifieke titel op de job kleven – “Daar hecht ik niet veel belang aan”. Volgens clubwoordvoerder Cedric Tack wordt de assistent-trainer ‘sportief adviseur’ – nadat onder voorbehoud eerst over een ‘sportief manager/carrièrebegeleider’ en dan over een ‘hoofd rekrutering’ gecommuniceerd werd. Dury stelde immers zijn veto voor de eerste omschrijving.

“Mijn werk wordt belangrijker dan mijn titel”, aldus David Gevaert. “De komende weken en maanden moet bovendien nog blijken hoe mijn takenpakket er heel concreet zal uitzien. Maar het is de bedoeling dat ik de dagelijkse sportieve werking binnen de club plan en coördineer: onze jeugdvisie helpen uitbouwen – onder meer onze jongeren (van U17 tot beloften) van kortbij opvolgen en kijken of ze klaar zijn voor de eerste ploeg -, nauw overleggen met de scoutingcel bij het aantrekken van nieuwe spelers voor de A-kern, kijken aan welke ploegen we huidige kernspelers, die niet veel aan spelen toekomen, eventueel kunnen uitlenen, plus ook onderhandelingen met managers en clubs voeren, zodat Patrick Decuyper op dat vlak wat verlicht wordt.”

Volgens Gevaert, in het verleden fysiek trainer bij Anderlecht, komt hij, als sportief adviseur, in het organigram van Essevee op gelijke hoogte met Francky Dury, Toon Mertens (hoofd scouting) en Pieter-Jan Vanschamelhout (commercieel verantwoordelijke), met Patrick Decuyper als CEO daarboven. “Voor alle duidelijkheid: het is niet de bedoeling dat ik voortaan zal zeggen wat Francky Dury moet doen. Hij is een topcoach. Alles wat de A-ploeg aangaat is zijn verantwoordelijkheid. Ik zal op dat vlak alleen ondersteunend werken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier