‘Bal en tegenstander geraken Cendros nooit samen voorbij’

© BELGA

AA Gent haalde opnieuw versterking uit Spanje: Pablo Cendrós moet het probleem op de rechtsachter oplossen.

De 25-jarige Pablo Cendrós komt over van RCD Mallorca, waar hij transfervrij kon vertrekken. Sport/Voetbalmagazine sprak met Manolo Fernández, sportjournalist van het lokale Diario de Mallorca. Hij volgt RCD Mallorca al twintig jaar en woont één à twee keer per week een training bij.

Ook hij weet niet precies waarom Cendrós niet wilde verlengen bij de club van zijn hart. “Ik begrijp het nog steeds niet. Nu, sportieve redenen kunnen het niet zijn, want onder Caparrós speelde hij vaak.”

“Er doet wel een verhaal de ronde, maar ik weet niet of het waar is. Cendrós is iemand die gemakkelijk verdikt, hij moet dus wat op zijn eten letten. Op een keer zou Caparrós zijn speler daarop aangesproken hebben. Een paar dagen later ging Cendrós in de kantine naast Caparrós zitten met een cola en una palmera de chocolate (een chocolade koek, nvdr) in zijn handen. Daarop zou de coach ontploft zijn van woede en zou hij Cendrós verweten hebben dat hij zijn woorden in de wind sloeg.”

“Een trainer maakt soms rare sprongen, vraag dat maar aan Ogunjimi. Nu, wat er ook van zij, met Ximo Navarro en Emilio Nsue heeft Caparrós wel twee mogelijke vervangers voor Cendrós in zijn kern. Misschien speelde hij al wel met de gedachte om die twee jongeren dit seizoen een kans te geven.”

Ronaldo in de achterzak

Wat voor een speler haalt AA Gent in huis? Fernández: “Zoals ik al zei, op fysiek vlak moet je wat achter hem aan zitten, maar hij is een ijzersterke verdediger. Keihard en agressief ook: bal en tegenstander geraken hem nooit samen voorbij. Hij maakt ook meer fouten dan er op hem gefloten worden…”

“Toen hij bijvoorbeeld voor het eerst tegen Cristiano Ronaldo speelde, raakte die geen bal. Cendrós speelde een dijk van een wedstrijd. Nu, de tweede keer kende Ronaldo hem wat beter, dus toen had Cendrós het al moeilijker.”

Fernández vervolgt: “Hij heeft ook een goeie center in de voet, hoewel hij niet vaak het lijntje af gaat: hoogstens drie of vier keer per wedstrijd. Met het hoofd is hij – gezien zijn lengte – niet goed. Voor de Spaanse eerste klasse komt hij ook wat snelheid tekort, maar hij lost dat vaak op met zijn plaatsing.”

En zijn karakter? “Een sfeermaker. Erg geliefd bij de supporters en in de kleedkamer. Zo greep hij bij de promotie van Levante, hoewel hij daar als huurling speelde, de micro en bracht hij er meteen ambiance in. Echt, we begrijpen nog altijd niet dat hij niet verlengde bij Mallorca…” (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier