Bart Verhaeghe ‘wil Club Brugge echt beter maken’

© Belga

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hebben toelichting gegeven bij de overname.

Bart Verhaeghe wordt naast voorzitter nu ook meerderheidsaandeelhouder van Club Brugge, met 75 procent van de aandelen. Samen met algemeen manager Vincent Mannaert heeft hij toelichting gegeven aan de pers.

Bart Verhaeghe investeert voor 15 miljoen euro in Club Brugge. Daarmee verwerft hij 75 procent van de aandelen. 6 procent blijft in handen van de vzw, voor de rest worden er investeerders gezocht binnen de algemene vergadering. Ook Vincent Mannaert wordt aandeelhouder van Club.

In een tweede fase wordt er 45 miljoen euro in Club Brugge gepompt om het langverwachte stadion op te trekken.

Club-beschermende maatregelen

Bij de investering werden ook zogenaamde Club-beschermende maatregelen ingevoerd. De belangrijkste is een lock-up voor tien jaar. Dat betekent dat Club de eerstkomende tien jaar niet kan worden verkocht. Er zullen ook nog geen dividenden uitgekeerd worden. Dit allemaal in het belang van de sportieve en organisatorische uitbouw van de club.

“Ik doe dit ook niet voor de belangstelling, maar ik wil deze club echt beter maken”, vertelde Bart Verhaeghe op een persmoment.

“Het beeld van Bart Verhaeghe als Club-fan blijft te veel onderbelicht, hij heeft een echte passie voor deze club”, vulde Vincent Mannaert aan.

Nieuw stadion Het succes van Bart Verhaeghe als voorzitter en eigenaar zal op lange termijn vooral afhangen van het stadiondossier. De voorzitter hoopt over 5 à 7 jaar in een nieuw stadion te kunnen spelen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier