Bartolomé Márquez López als eerste trainer in België op de keien gezet

© Belga

STVV gaat na twee speeldagen verder zonder coach Bartolomé Márquez López. Het Laatste Nieuws meldt dat het bestuur de samenwerking stopzet.

Lang heeft het ‘stripverhaal’ van Bartolomé ‘Tintín’ Márquez López bij de Kanaries niet geduurd. Na amper twee speeldagen mag hij zijn boeltje al pakken. Zijn rapport zag er nochtans niet slecht uit met een overwinning en een nederlaag na twee gespeelde wedstrijden. De exacte reden van het ontslag is nog niet bekend.

López nam deze zomer het roer over bij Sint-Truiden. De Limburgse club zag zijn coach Ivan Leko vertrekken naar Club Brugge en met Lopez koos het bestuur van STVV voor een verrassende en weinig bekende naam in het Belgische voetbal.

Maandagochtend kwam Sint-Truiden al in het nieuws omdat de club mogelijk overgenomen zou worden door Japanners. Het Japanse onlinebedrijf DMM wil alle aandelen van STVV overkopen van huidig eigenaar Roland Duchâtelet.

De Spaanse oefenmeester is niet de enige trainer die al vroeger dan gewenst kan uitkijken naar een nieuwe werkgever. Eind juli werd Mario Been de laan uitgestuurd bij APOEL Nicosia uit Cyprus. Na drie Europese wedstrijden en nog voordat de nationale competitie was afgetrapt besloot de Cypriotische voorzitter dat het welletjes was voor Been.