Beerschot en coach Jacky Mathijssen uit elkaar

© Belga

Eersteklasser Beerschot gaat op zoek naar een nieuwe coach. Jacky Mathijssen is bedankt voor bewezen diensten.

Jacky Mathijssen is niet langer coach van eersteklasser Beerschot. Club en coach beslisten na onderling overleg de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen. Assistent-coach Wim De Corte neemt voorlopig over. Op 2 april geeft de club meer uitleg tijdens een persconferentie. Dat maakte Beerschot bekend.

“Beerschot en Jacky Mathijssen hebben na gezamenlijk overleg besloten om een einde te stellen aan hun samenwerking. De club wenst bij deze Jacky Mathijssen te bedanken voor het geleverde werk in de bijna zestien maanden dat hij hier trainer was. Om de voorbereidingen op de eerste wedstrijd in Play-off II, zaterdag in en tegen Bergen, niet te verstoren, wensen beide partijen hierover momenteel geen commentaar te verstrekken. Meer uitleg volgt tijdens een gezamenlijke persconferentie op maandag 2 april op de club”, luidde de korte mededeling van Beerschot.

De Limburger was sinds december 2010 aan de slag op het Kiel. Toen nam hij het roer over van de ontslagen Glen De Boeck. In zijn eerste seizoen sloot Beerschot de reguliere competitie af op de 13e plaats, gevolgd door een derde plaats in play-off II (groep B). Dit seizoen sloot Beerschot de reguliere competitie af op de elfde plaats.

Adrie Koster De stoel van Mathijssen in het Olympisch Stadion was al langer aan het wankelen. Het was immers onduidelijk of Beerschot na dit seizoen nog wou doorgaan met de coach. Enkele weken geleden meldden bepaalde media dat de club aan het onderhandelen was met Adrie Koster(ex-Club Brugge). Beerschot heeft die geruchten altijd met klem ontkend. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier