Beerschot gaat in vereffening

© Belga

Vereffening impliceert dat de club volgend seizoen in derde klasse mag aantreden als de bondsschulden worden betaald.

Voetbalclub Beerschot AC gaat in vereffening, zo meldt Het Nieuwsblad. Vereffening impliceert dat de club volgend seizoen in derde klasse mag aantreden als de bondsschulden worden betaald en zo het stamnummer wordt gered.

Een vereffenaar wordt aangesteld. Die beheert de club en gaat op zoek naar een overnemer. Als de schulden aan de bond niet kunnen betaald worden, is de enige optie vierde provinciale.

Vindt de vereffenaar geen overnemer voor 31 maart 2014, kan er sprake zijn van een frauduleuze overdracht van het stamnummer en kan de club als straf nog een extra divisie zakken.

Eind april besliste Beerschot zijn licentiedossier niet te verdedigen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), waardoor de club zich al neerlegde bij de verplichte degradatie naar derde klasse. “NV K. Beerschot AC onderzoekt de mogelijkheden van een eventuele doorstart in derde afdeling, doch kan ook niet langer het scenario van een vereffening uitsluiten”, stelde clubadvocaat Dirk De Maeseneer toen. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier