Beerschot getipt door Zidane

© BELGA

Vorige week ondertekende ex-Real Madridspeler Raúl Bravo (31) een contract van één seizoen bij Beerschot AC. Sport/Voetbalmagazine onderzocht hoe deze opmerkelijke transfer tot stand kwam.

De Spaanse ex-international (14 caps) speelde vorig seizoen nog een handvol wedstrijden bij Rayo Vallecano maar zat nu zonder club.

Zijn komst heeft te maken met de figuur van Bob Van Jole, voormalig administratief directeur van Germinal Beerschot en tegenwoordig kleine aandeelhouder en ondervoorzitter bij de Antwerpse club. Hij was gedurende de spelerscarrière van Zinedine Zidane juridisch adviseur bij het beheer van diens commerciële contracten en bouwde op die manier een band op met de man die tegenwoordig sportief directeur is van Real Madrid.

Het was Zidane zelf die Van Jole tipte over de transfervrije status van zijn ex-ploegmaat Raúl Bravo (die deel uitmaakte van de Galácticos). Waarna contact werd opgenomen met Marco Kirdermir, de Duits-Spaanse makelaar van de linksvoetige verdediger.

“Die eerste contacten dateren van einde mei”, verduidelijkt Chris Van Puyvelde, sportief directeur van Beerschot AC in Sport/Voetbalmagazine. “Dat het zo lang duurde voor er een akkoord kwam, had te maken met de andere opties die er voor de speler nog waren.”

Betaalbaar

Toen bij het naderen van de transferdeadline echter bleek dat er nog steeds geen betere (grotere) club dan Beerschot concreet werd, én omdat Bravo geen zin had in een Russisch of Arabisch avontuur, werd de deal vorige week afgerond.

“De crisis in het Spaanse voetbal speelt daarin zeker een rol,” vervolgt Van Puyvelde, “maar we moeten ook eens stoppen met onszelf zo te onderschatten. Antwerpen is een mooie stad en de Jupiler Pro League een waardige competitie. Bovendien is hier bijvoorbeeld een goede internationale school voor zijn kinderen. Dat soort zaken speelt ook een rol. Het is niet omdat Bravo bij Real Madrid speelde dat hij geen mens meer is, hè.”

En wat met de betaalbaarheid van zo’n grote naam? “Over contracten ga ik niet uitweiden,” ontwijkt Van Puyvelde het onderwerp, “maar ik kan je zeggen dat hij zeker betaalbaar was naar Beerschotnormen.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier