Beerschot stuurt kat naar beroep voor Licentiecommissie

© Belga

Beerschot is niet opgedaagd voor de behandeling van het hoger beroep voor de Licentiecommissie van de KBVB en vraagt om het dossier bij verstek te behandelen.

Beerschot is niet opgedaagd voor de behandeling van het hoger beroep voor de Licentiecommissie van de KBVB en vraagt om het dossier bij verstek te behandelen. Door het verstek van Beerschot lijkt het weinig waarschijnlijk dat het in beroep wel een licentie zal krijgen.

Beerschot had beroep aangetekend tegen de beslissing van de Licentiecommissie om de club geen licentie voor volgend seizoen te geven. De financieel en sportief zwaar geplaagde eersteklasser moest om 15u opnieuw voor de Licentiecommissie verschijnen, maar vraagt om het dossier bij verstek te behandelen, omdat er toch geen nieuwe elementen in de zaak aanwezig zijn.

Geen geld

Beerschot kreeg twee weken geleden geen licentie wegens financiële problemen, maar maakte zich sterk dat er een oplossing uit de bus zou komen. De onderhandelingen met potentiële geldschieters verlopen echter moeizaam. De club kreeg dan ook de bondsschulden niet betaald en kan geen bankgaranties voorleggen om de rest van de schulden aan te zuiveren.

De enige mogelijkheid die de club nu nog heeft is naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) te stappen. Dat geeft Beerschot weer wat tijd om de nodige financiële middelen te vinden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier