Beerschot: ‘Vanoppen wil wél opstappen’

© Belga

Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van Beerschot. Op zijn website geeft de noodlijdende club, die al zeker naar tweede klasse zakt, een stand van zaken.

Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van Beerschot. Op zijn website geeft de noodlijdende club, die al zeker naar tweede klasse zakt, een stand van zaken.

‘In verschillende media hebben wij de laatste tijd moeten vernemen dat Patrick Vanoppen in de weg zou staan van een oplossing voor onze club. De polemiek dat onze voorzitter/managing director een tegenwerkende factor zou zijn in de investeringsgesprekken is slechts perceptiecreatie en staat wars van elke realiteit’, klinkt het.

‘Patrick Vanoppen is binnen de huidige extrasportieve context van de club wel degelijk bereid een (grote) stap opzij te zetten, maar moet tot op vandaag vaststellen dat er nog geen enkel realiseerbaar en financieel onderbouwd voorstel of investeringsplan op tafel ligt dat het voortbestaan van de club garandeert, dit noch van Antwerpse, noch van buitenlandse investeerders.’

Beerschot verzekert dat Vanoppen ‘dag en nacht’ werkt aan een oplossing. ‘Wij moeten verder opmerken dat heel wat Antwerpse ‘zelfverklaarde’ potentiële investeerders achter de rug van Patrick Vanoppen rond de tafel zitten, maar zonder een concreet voorstel te lanceren. Wij hebben dan ook gegronde redenen om te twijfelen aan de daadwerkelijke intenties van deze personen’, gaat het verder.

‘Daarnaast zijn gesprekken met werkelijke investeerders de afgelopen maanden vaak afgesprongen door inmenging van ex-medewerkers, ex-bestuurders en hooggeplaatste externen die lopende pistes hebben ondergraven om hun eigen belang of hun eigen functies te beschermen, of te claimen.’

‘Wij (de voorzitter en het complete management) blijven gedreven verder werken aan een oplossing die de echte redding van Beerschot probeert mogelijk te maken, maar wensen niet in te gaan op valse en meestal malafide geruchten.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier