Beerschot vraagt KBVB en Pro League licentie van KV Mechelen in te trekken

Beerschot Wilrijk © belga

Beerschotroept zowel de KBVB als de Pro League op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de licentie van KV Mechelen in te trekken.

‘Het zou tegen de geest van de sport ingaan, moesten wedstrijdvervalsers wegkomen met een schijnsanctie omwille van een fout in het reglement’, klinkt het.

In zijn finaal vonnis kwam het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) niet meer terug op de degradatie voor KV Mechelen. Malinwa start ook niet met een puntenhandicap, maar wordt wel een seizoen uitgesloten van Europees voetbal en de bekercompetitie. Beerschot moet dus aan de bak in 1B.

De Antwerpse club liet eerder al weten het hier niet bij te laten en geeft woensdagavond meer uitleg. ‘KV Mechelen heeft aan wedstrijdvervalsing gedaan maar komt voorlopig weg met een schijnsanctie’, klinkt het op de site. ‘KV Mechelen kan zijn rechtvaardige sanctie ontlopen door een fout in het bondsreglement. Het bondsreglement stelt duidelijk dat wedstrijdvervalsing zou moeten bestraft worden met degradatie. Met succes heeft KV Mechelen, volgens het BAS, een foutje gevonden in het reglement waardoor deze degradatie niet meer kan uitgesproken worden.’

‘Beerschot roept zowel de KBVB als de Pro League op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de licentie van KV Mechelen in te trekken’, vervolgt de club. ‘Het zou tegen de geest van de sport ingaan, moesten wedstrijdvervalsers wegkomen met een schijnsanctie omwille van een fout in het reglement. Zowel KBVB als Pro League hebben deze soevereiniteit en zijn dus gemachtigd de licentie te ontnemen.’