Begin juli binnen, eind augustus alweer buiten: het waarom achter de transfer van Jérémy Perbet

Jérémy Perbet © Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De passage van de aanvaller bij Club Brugge was van zeer korte duur.

Op het cv van Jérémy Perbet (in december 33) staan inmiddels al een pak clubs en daar komt er deze week nog eentje bij. Zijn passage bij Club Brugge was immers van korte duur. In Athene zat hij niet bij de selectie, tegen Standard bleef hij negentig minuten op de bank.

Zijn komst was verrassend, omdat ze uiteindelijk… overbodig bleek. Toen zijn dossier op tafel kwam, leek Club in spitsennood te raken. Bij Wesley werd een hersenvliesontsteking vastgesteld en diens terugkeer was niet voor september voorzien, misschien ging hij zelfs langer out zijn. Op ongeveer hetzelfde moment moest Abdoulay Diaby, vorig seizoen nagenoeg een heel jaar out, ook de groepstraining staken. Bleef over als centrumspits: Jelle Vossen.

Het triumviraat dat in Club alles beslist – voorzitter, CEO en trainer – zat toen rond de tafel en beslist werd om voor een alternatief te gaan. Even werd nog geopperd of wat geduld niet nodig was – tenslotte was het afwachten hoe de beide blessures verliepen – maar Club wilde toch direct schakelen.

Perbet bleek uiteindelijk overbodig. In de Europese thuiswedstrijd tegen Basaksehir werd hij nog verkozen als centrumspits boven Jelle Vossen, maar nadien kreeg de (werkkracht van de) Limburger de voorkeur. De Europese return in Turkije bleef Perbet op de bank en de selectie voor Athene haalde de Fransman twee keer niet. Ook in de competitie bleef hij in vier van de vijf wedstrijden waarvoor hij was geselecteerd, negentig minuten op de bank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier