Beker: AA Gent verslaat Lokeren, Zulte Waregem en Oostende hebben verlengingen nodig

AA Gent heeft zich met een 1-0 zege tegen Lokeren voor de kwartfinales van de Beker van België geplaatst. Zulte Waregem en Oostende gaan ook door, maar hadden daarvoor wel allebei verlengingen nodig tegen een ploeg uit een lagere afdeling.

Jeremy Perbet scoorde in de Oost-Vlaamse derby tussen Gent en Lokeren het enige doelpunt in de 78e minuut.

Zulte Waregem, bij wie trainer Francky Dury verschillende sterhouders rust gunde, kwam snel op achterstand op het veld van Geel, achtste in de eerste amateurklasse. Bangoura scoorde in de 7e minuut. Nog voor rust (37e) bracht Timothy Derijck Zulte Waregem langszij, maar verder kwam de competitieleider niet meer. De 1-1 na negentig minuten bleef tot diep in de verlengingen op het bord staan. Pas in de 119e minuut voorkwam Souahilo Meite strafschoppen. Geel beëindigde de wedstrijd nog met tien, na een tweede gele kaart voor Nick Hulsmans in de slotminuut.

3-4 voor Oostende

Oostende, tweede in de Pro League, ging met een veredeld B-elftal op bezoek bij Tubeke, middenmotor in 1B, en scheen zich aanvankelijk weinig zorgen te moeten maken. Gohi Bi Cyriac zorgde voor een 0-2 voorsprong. Hij scoorde zowel in de 2e minuut van de eerste als die van de tweede helft. Tussendoor kreeg Tubeke wel een penalty, maar die werd door Mamadou Diallo naast het doel getrapt. Na een rode kaart wegens hands voor Kevin Vandendriessche in de 55e minuut, keerde Tubeke de situatie helemaal om. Sega Keita (56e) op penalty na het hands van Vandendriessche, Quentin Laurent (58e) en Diallo (63e) maakten er in een mum van tijd 3-2 van. Twintig minuten voor tijd trapte Nicklas Pedersen de 3-3 binnen. Ook in Tubeke was het in de verlengingen op een doelpunt wachten tot de 119e minuut. Tubeke mocht daarvoor een ijzersterke doelman Quentin Beunardeau danken. Uiteindelijk kon Sebastien Siani de wedstrijd op strafschop beslissen, nadat Alassane Toure Landy Dimata onderuit had gehaald binnen de zestien.

Andere uitslagen

Eerder op de avond plaatste Racing Genk zich met een vlotte 1-3 zege bij Waasland-Beveren en schakelde KV Kortrijk Excel Moeskroen met 1-0 uit. Dinsdag schaarden Eupen en Sint-Truiden zich al bij de laatste acht. Eupen won met 3-2 van Club Brugge, Sint-Truiden deed het na een 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen beter in een strafschoppenreeks (4/3). Donderdag wordt er meteen na de laatste achtste finale tussen Charleroi en RSC Anderlecht geloot voor de kwartfinales.