Beker: AA Gent voorbij Kortrijk na strafschoppen

© Belga

AA Gent heeft zich dinsdag ten koste van KV Kortrijk voor de halve finales van de Beker van België geplaatst. Daar kwam een thriller met penalty’s aan te pas.

De Buffalo’s verloren in het Guldensporenstadion met 1-0, maar hadden de heenwedstrijd met dezelfde score gewonnen. Nadat verlengingen geen uitsluitsel hadden geboden, toonde Gent zich in een strafschoppenreeks met 4-5 het koelbloedigst.

De terugwedstrijd tussen Kortrijk en Gent, was er één met veel kansen, maar doelmannen Darren Keet en Matz Sels voorkwamen dat er ook veel doelpunten vielen. Alleen voor Benito Raman, nota bene door Gent uitgeleend aan Kortrijk, trof raak.

In de penaltyreeks van vijf miste Thomas Matton voor Kortrijk en Yaya Soumahoro voor Gent. De poging van Benito Raman werd aanvankelijk gestopt door Sels, maar hij mocht van scheidsrechter Serge Gumienny hernemen omdat de doelman van AA Gent te vroeg vertrokken was.

Nadat Hannes Van Der Bruggen de eerste extra strafschop omzette voor Gent, knalde Branimir Petkovic op de lat en was het bekeravontuur afgelopen voor Kortrijk.

Gent neemt het in de halve finales op tegen Cercle Brugge of Zulte Waregem. Essevee verdedigt woensdag een 1-0 voorsprong op verplaatsing bij de vereniging. Ook de andere terugwedstrijden in de kwartfinales – Lokeren-Westerlo (1-0) en Oostende-Genk (0-0) staan woensdag op het programma. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier