Beker van België: Oostende sleept 1-1 uit de brand in Lokeren

© Belga

In de eerste heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België voetbal is KV Oostende bij Sporting Lokeren weggekomen met een 1-1 gelijkspel.

Na 17 minuten stuurde Fernando Canesin Nyasha Mushekwi met een dieptepass doorheen de Lokerse verdediging. De Zimbabwaan twijfelde niet en werkte de bal over Boubacar Copa. Vijf minuten later dook Mushekwi opnieuw op in de zestien, maar zijn poging richting verste hoek rolde een meter naast het Lokerse doel.

Even voor het halfuur ging Oostende-spelverdeler Franck Berrier tegen de vlakte na een duel. De Fransman blesseerde zich aan de schouder, die uit de kom ging, en werd vervangen door Laurent Depoitre. Die laatste knalde even voor rust nog een goede schietkans over.

Na de rust kwam Lokeren vinniger uit de kleedkamer, het zorgde tot tweemaal toe voor dreiging. Eerst via Hamdi Harbaoui, nadien via Hans Vanaken. Oostende-goalie Didier Ovono moest echter niet doortastend in actie komen.

Even na het uur kreeg Lokeren dan toch de gelijkmaker. Hamdi Harbaoui werkte een aflegger van Nil De Pauw in doel. Een kwartier later schreeuwde Lokeren om een strafschop na een vermeende duwfout op diezelfde Nil De Pauw, maar scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo hield het been stijf.

Er volgden nog wat kansjes voor beide ploegen, maar doelpunten vielen er niet meer.

Volgende week (05/02) volgt de terugwedstrijd in Oostende. In de tweede halve finale ontvangt AA Gent Zulte Waregem. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier