Belgische beloften winnen eerste wedstrijd EK-kwalificaties met 1-3 in Kazachstan

© Belga Image

De jonge Duivels zijn goed begonnen aan hun kwalificatiecampagne voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië. In hun openingsmatch in groep I in en tegen Kazachstan werd met 1-3 gewonnen.

Killian Sardella (28.) brak de ban op aangeven van Hugo Siquet, maar de Kazachen maakten via Abylaykhan Zhumabek (43.) op slag van rust gelijk. Amadou Onana bezorgde in blessuretijd de U21 opnieuw de voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Lois Openda voor zekerheid met de 1-3.

Eind vorig jaar zag het er goed uit voor de Belgische beloften om zich te plaatsen voor het EK dat momenteel aan de gang is. Ze boekten onder meer twee zeges tegen topland Duitsland, maar dat volstond finaal niet voor kwalificatie. Datzelfde jong Duitsland, met Lukas Nmecha (Anderlecht) en Niklas Dorsch (Gent), speelt zondagavond de EK-finale tegen Portugal.

Naast België en Kazachstan maken ook reekshoofd Denemarken, Turkije en Schotland deel uit van de poule. De negen groepswinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De overige acht runner-ups spelen barragewedstrijden voor nog vier tickets. Roemenië en Georgië zijn als organisator zeker van deelname.

De volgende kwalificatiewedstrijd staat pas over drie maanden op het programma. Op 3 september gaan de jongens van Jacky Matthijsen op bezoek bij Turkije.