Belgische scheidsrechters eisen en krijgen loonsverhoging

© Belga

De scheidsrechters uit eerste klasse eisten nog voor de start van de nieuwe voetbalcompetitie een forse loonsverhoging, en hebben die nu ook gekregen van de Pro League.

De scheidsrechters die in de eerste klasse fluiten, eisten nog voor de start van de competitie een forse opslag. Die hebben ze nu ook gekregen van de Pro League.

De scheidsrechters van de Koninklijke Voetbalbond (KBVB) eisten nog voor het begin van de nieuwe competitie opslag. De Pro League floot een speciale raad van bestuur bij elkaar om zich hierover te beraden, en heeft de loonsverhoging nu goedgekeurd. Dat meldt de KBVB in een persbericht.

Ongeveer 20 procent

Een Belgische topscheidsrechter die ook internationale wedstrijden fluit, verdiende voorheen 9.000 euro per jaar plus 1.500 euro per gefloten wedstrijd. Hoeveel opslag men geëist heeft is niet bekend, maar het zou gaan om een globale loonsverhoging van zowat 20 procent.

Professionalisering van de arbitrage

De scheidsrechters reageren opgetogen, aldus de KBVB. “De refs waarderen het gebaar van de Pro League in hoge mate en zien hierin een duidelijk signaal voor een verdere professionalisering van de Belgische arbitrage. Ook het feit dat de Pro League dit nog vóór het begin van de competitie heeft goedgekeurd wordt binnen het scheidsrechterskorps bijzonder geapprecieerd. Op die manier wordt een vlotte en serene start van de competitie gegarandeerd.” (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier