Belofte KV Kortrijk wordt prof bij Almere

Joedrick Pupe (R) © Belga Image

KVK-verdediger Joedrick Pupe (21) tekende voor twee jaar bij de Nederlandse tweedeklasser Almere City FC.

Joedrick Pupe, 21 sinds 4 juni laatstleden, is een linksvoetige, technisch onderlegde centrale verdediger van 1 meter 89 die ook als linksback en als verdedigende middenvelder inzetbaar is. Drie jaar geleden stapte hij van Club Brugge naar KV Kortrijk over. Daar trainde hij het voorbije seizoen aanvankelijk met de A-kern mee en deed hij ook mee in enkele oefenwedstrijden van het eerste elftal, maar een profcontract kreeg hij er niet. Hij wist al een tijdje dat KVK voor hem een aflopend verhaal was en stond in de belangstelling van onder meer Royal Knokke FC. Na een test bij de Nederlandse eerstedivisieclub Almere City FC kreeg hij er van technisch directeur Robert Maaskant een profcontract van twee jaar.

‘Hier droomde ik altijd al van, maar bij KV Kortrijk was het blijkbaar niet meer mogelijk.

“Voor mij is dit een stap in de goeie richting”, zegt hij. “Ik moet beginnen spelen en dat hoop ik bij Almere te kunnen doen. Hier droomde ik altijd al van, maar bij KV Kortrijk was het blijkbaar niet meer mogelijk. Onder Iannis Anastasiou kreeg ik het gevoel dat het ging lukken, maar na de trainerswissel veranderde mijn situatie sterk en was het snel duidelijk dat er bij de club geen toekomst meer voor mij was. Uiteindelijk kon ik dankzij Anastasiou vier dagen testen bij Almere en daar waren ze meteen heel enthousiast over mij.”

‘Uiteindelijk kon ik dankzij Anastasiou vier dagen testen bij Almere en daar waren ze meteen heel enthousiast over mij.

Vorig seizoen speelde Almere City FC, het vroegere FC Omniworld, onder leiding van gewezen Liersespits Jack de Gier de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Het verloor die van De Graafschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier