Benjamin Mokulu forceert vertrek bij Lokeren

© BELGA
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Sporting Lokeren dreigt Benjamin Mokulu te verliezen via de wet van ’78. Sportief directeur Willy Reynders reageert in Sport/Voetbalmagazine.

Reynders betreurt vooral de manier waarop Mokulu (23) een transfer probeert af te dwingen. Via de wet van ’78 kan een speler eenzijdig zijn contract ontbinden mits betaling van een compensatiebedrag. Onder Belgische clubs bestaat er echter een gentlemen’s agreement dat dergelijke praktijken niet gedoogd worden.

“De manier waarop hij wil vertrekken is spijtig,” aldus de TD van Lokeren, “ook omdat we al een half jaar bezig zijn met het proberen openbreken van zijn contract. De moeilijkheden hebben meer te maken met zijn entourage, niet met Benjamin zelf. Met diezelfde manager (Luc Mangala, nvdr) hebben we ook al problemen gekend bij de transfer van Derick Tshimanga naar Genk.”

Doublure voor Harbaoui

Het sportieve verlies van de stoere spits kan Reynders enigszins relativeren. “Je moet veel tijd en energie in hem steken, fysiek en mentaal is hij broos. Een goeie Mokulu is sterk, maar voor hoe lang kan hij dat telkens zijn? Vlak na de winterstop speelde hij knap tegen OHL, ja. Eén goede wedstrijd betekent echter nog niet dat je een positie als diepe spits mag claimen. Zulke zaken beslist de trainer wel.”

Door het vertrek van Mokulu heeft Lokeren in zijn kern geen doublure meer voor Hamdi Harbaoui. Een speler die als targetman kan functioneren. “Dat beseffen we”, zegt Reynders in Sport/Voetbalmagazine, “maar dat is doorgesproken met de trainer. Hij wil liever een snelle, beweeglijke spits als doublure voor Hamdi. Momenteel hebben we daarvoor de jonge Nigeriaan Owonikoko op proef. Als hij voldoet, moeten we niet verder zoeken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier