Benteke: ‘Vanden Borre is de favoriete speler van Been’

© BELGA

Christian Benteke is in zijn nog jonge carrière altijd een gecontesteerde speler geweest. Zoals nu weer bij Genk. “Als ik het elke keer moeilijk zou hebben met kritiek, zou ik beter stoppen met voetballen”.

De jongste weken bouwde Benteke weer wat krediet op bij RC Genk. “Het verschil is dat ik de kansen die ik in het begin miste nu afmaak”, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“Ik werk op training heel hard aan de afwerking, en ik leg mezelf ook minder druk op dan in het begin van het seizoen. Ik wilde toen zó graag scoren en bewijzen dat Genk de juiste keuze had gemaakt door mij aan te trekken.”

Te snel beoordeeld

Benteke werd in zijn korte carrière tot dusver al vaak uitgefloten door eigen publiek. Zowel bij Standard, KV Mechelen als Genk was dat het geval. Met welke kritiek had hij het het moeilijkst? “Wanneer men zegt dat ik niet goed genoeg ben om in een grote club te spelen heb ik het gevoel dat men mij te snel beoordeelt. Het klopt dat ik in het begin niet scoorde bij Standard, maar ik speelde wel degelijke wedstrijden. En dat bij een club in wederopbouw, een club die nog zoekende was. Vooraleer je iemand kunt beoordelen moet je hem wel wat langer dan een paar wedstrijden aan het werk gezien hebben.”

Respect voor Vanden Borre

Maar de bonkige spits is tegelijkertijd realistisch: “Ik zal altijd kritiek krijgen. Als ik het daar elke keer moeilijk mee zou hebben, zou ik beter stoppen met voetballen. Ik kon trouwens rekenen op de steun van Anthony Vanden Borre op het moment dat ik werd uitgefloten.”

“Ik heb echt enorm veel respect voor Anthony. Ik kende hem niet en was nieuwsgierig of hij zo zou zijn als men hem in de media afschildert, maar dat is helemaal niet het geval. Hij is zeer discreet en praat eigenlijk met niemand. Ik zeg niet dat zijn reacties altijd terecht zijn, maar hij is door zijn impulsiviteit wel erg snel in een vakje gestopt.”

“De trainer steunt Anthony omdat hij hem graag heeft. Ik denk zelfs dat Anthony zijn favoriete speler is. Mario Been wil niet dat hij zijn enorme talent vergooit en wijst hem daarom op het kleinste foutje. Het zal hem weleens tegen steken, maar het respect tussen de trainer en Anthony is wederzijds en zeer groot.” (TB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier