Benteke: ‘Wilmots heeft begrepen dat we niet rond Hazard kunnen’

© BELGA

Bij de Rode Duivels is de positie van diepe spits nog steeds een pijnpunt. Heel wat analisten vinden dat Christian Benteke in de oefeninterland tegen Nederland daar een kans verdient. Wat zegt de Genkspeler er zelf van?

“Er is vaak gezegd dat ik in de selectie zat omdat Georges Leekens er aan het hoofd stond en dat hij me graag had sinds mijn passage bij KV Kortrijk. Maar ik stel nu vast dat ik ook onder Wilmots opgenomen werd. En ik denk niet dat ik die selectie gestolen heb”, begint de 21-jarige spits van RC Genk zijn betoog in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

“Iedereen in de selectie is overigens erg opgetogen met de benoeming van Wilmots als bondscoach. Hij is recht voor de raap en hij wordt gerespecteerd door belangrijke spelers zoals Kompany, Vermaelen en Vertonghen. Zijn ervaringen in het buitenland helpen hem ook om ons te leiden. Hij heeft ook begrepen dat we niet rond een speler zoals Hazard kunnen: hij kan een match beslissen. Daarom heeft hij hem ook het nummer tien gegeven.”

Uit de twee oefenwedstrijden (Engeland en Montenegro) die België eerder afwerkte onder Wilmots kon Benteke al enkele conclusies trekken: “Hij is nog strenger dan Leekens. Hij staat voor Duitse mentaliteit met een Vlaams sausje erover.” (lacht)

“In het hotel dolt hij met ons, maar eens op het veld wordt hij een andere mens. Hij kan heel hard zijn. Hij zegt ook duidelijk dat hij er niet is om de vriend van de spelers te zijn. Ik hou wel van zo’n discours. Ik zie mezelf niet meteen iets gaan drinken met een coach.”

Het vertrek van Leekens had de Genkspeler echter niet zien aankomen. “Als je als bondscoach over zulke spelers beschikt, is dat toch geweldig. Toch een rare keuze, zelfs als je rekening houdt met het salarisverschil. Aan de andere kant: Leekens is ook maar een mens. Wie zou ‘neen’ zeggen tegen zo’n aanbod?”, stelt Benteke retorisch. (TB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier