Bernd Storck verlaat Mouscron aan het einde van het seizoen

Bernd Storck © belga

Excel Mouscron heeft bekendgemaakt dat trainer Bernd Storck de club op het einde van het seizoen verlaat. De Duitser besliste zijn overeenkomst bij de Henegouwers niet te verlengen.

Storck coachte Moeskroen vanaf september. Bij zijn aantreden stonden les Hurlus laatste, maar onder leiding van de Duitser groeide Moeskroen in de terugronde uit tot de revelatie in de Jupiler Pro League. ‘Mijn missie is volbracht’, liet hij optekenen op de clubwebsite.

De 56-jarige Storck nam op 2 september het roer van Frank Defays over bij Moeskroen. De club stond op dat moment afgetekend laatste in de Jupiler Pro League met 0 op 18. Langzaam maar zeker kreeg Storck de ploeg op de rails en na Nieuwjaar verrasten de Henegouwers vriend en vijand met zeges bij onder meer Genk (1-2), Club Brugge (1-2) en Gent (1-2). Sinds de winteronderbreking tot het einde van de reguliere competitie bleef hij met Moeskroen ongeslagen.

Vorig weekend werd Storck al in verband gebracht met een overgang naar Bundesliga-club Hertha Berlijn. Bij die club was hij assistent tussen 1996 en 2002. De Moeskroen-coach ontkende echter nadrukkelijk de overgang.

Eerder was Storck ook al bondscoach van Kazachstan (2008-2010) en Hongarije (2015-2017). De Duitser coachte Hongarije naar de achtste finales van het EK voetbal van 2016 in Frankrijk. Daar bleken de Rode Duivels te sterk met 4-0.