Berrier en Leye: het gouden duo van Zulte Waregem

© Belga
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met samen 4 goals en 2 assists bewezen Franck Berrier en Mbaye Leye gisteren op Club Brugge (3-4) hun immense belang voor Zulte Waregem. Dat was – zo tonen de statistieken aan – niet de eerste keer dit seizoen.

Met samen 4 goals en 2 assists bewezen Franck Berrier en Mbaye Leye gisteren op Club Brugge (3-4) hun immense belang voor Zulte Waregem. Dat was – zo tonen de statistieken aan – niet de eerste keer dit seizoen.

Vooral de cijfers van Franck Berrier zijn, ondanks een dip na de winterstop, indrukwekkend. In 33 matchen (reguliere competitie + play-off 1) was de Fransman al goed voor 14 doelpunten, 10 assists en 8 zogenaamde voorassists, waardoor Berrier – wanneer hij op het veld stond – een voet had in 32 van de 55 goals (of 58,18 procent) van Zulte Waregem.
In dat geval behaalde Essevee liefst 51 op 60, of 85 procent van de punten. Speelde Berrier geen rol bij een doelpunt, dan scoorden de Oost-West-Vlamingen slechts 14 op 39, of 35,89 procent.

Mbaye Leye moet niet veel onderdoen voor zijn ploeggenoot. Met 14 goals, 5 assists en 1 voorassist had hij – wanneer hij op het terrein stond – in 30 matchen een voet in 20 van de 44 Zulte Waregemgoals, of 45,54 procent.

In dat geval pakte de ploeg van Francky Dury 36 op 48, of 75 procent van de punten. Speelde Leye geen rol bij een goal, dan behaalde Essevee 23 op 42, of 54,76 procent.

Ook wanneer je de statistieken van het koningskoppel van de Gaverbeek samenvoegt, is de rekensom veelzeggend. In de 58 goals van Zulte Waregem waren Franck Berrier óf Mbaye Leye – een van de twee stond bij elk doelpunt op het veld – er bij 42 betrokken (met een goal, assists of voorassist), of liefst 72,41%. In 10 doelpunten (17,24 procent) hadden ze allebei een voet.

Slechts 16 keer op 58 speelden Berrier of Leye dus geen rol in een goal van Zulte Waregem.

De Esseveefans houden hun hart nu al vast mochten beiden eind dit seizoen vertrekken. Zeker Frank Berrier sprak al luidop over een vertrek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier