Bico blijft ‘raadgever’ van Hazard

© BELGA

Het is nu officieel: John Bico is niet langer de makelaar van Eden en Thorgan Hazard.

Bico riep zichzelf enkele weken geleden uit tot general manager van White Star Bruxelles en ging als trainer op de bank zitten bij de tweedeklasser. Dat laatste mocht hij niet, aangezien hij niet was aangesloten bij de club. Twee weken geleden verscheen hij voor de Onderzoekscommissie van de KBVB wegens onreglementaire aanwezigheid in de neutrale zone tijdens meerdere wedstrijden van White Star. Het bondsparket trof daarop een minnelijke schikking met de makelaar en zijn club.

Geen trainerslicentie

Inmiddels is er meer duidelijkheid over Bico’s positie. Bij de KBVB liep een aanvraag binnen om Bico bij de voetbalbond aan te sluiten en toe te wijzen aan White Star. Hoewel de aanvraag werd goedgekeurd, is Bico nog steeds reglementair niet in orde om als trainer op de bank te zitten. White Star liet na de procedure op te starten om hem op zijn trainerslijst te zetten. Pas wanneer het dat doet, mag hij als trainer in de neutrale zone. Weliswaar zonder enig diploma op zak, maar daarvoor zorgt Bernard Smeets – op papier de T1 van White Star. Zijn Luxemburgse UEFA A-trainerslicentie is inmiddels erkend door de KBVB.

Hazard

Of Bico zijn makelaarslicentie inmiddels heeft ingeleverd, is niet geweten. Op de website van de FIFA staat hij nog altijd tussen de actieve makelaars. De KBVB zal zowel de FIFA als de Kameroense bond – die Bico zijn licentie gaf – erover inlichten dat hij nu is aangesloten bij een club, er ook al optrad als trainer en dus van de makelaarslijst moet worden geschrapt. Aan Sport/Voetbalmagazine zei Thorgan Hazard vorige week: “Hij is niet meer mijn makelaar, wel mijn raadgever. Dat zal hij ook altijd blijven. Ik zie niet in waarom dat niet meer zou kunnen. Een echte makelaar heb ik nu niet meer.”

Broer Eden zou wel met Bico hebben gebroken na zijn transfer naar Chelsea en zich voortaan door een Frans advocatenbureau laten begeleiden. De machtsgreep van Bico bij White Star leidde vorige week ook tot het ontslag van Pierre François bij de tweedeklasser. (JC/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier