Biglia: ‘Club en Standard nemen verantwoordelijkheid niet’

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine bracht Gouden Schoen Matías Suárez en zijn landgenoot Lucas Biglia samen voor een dubbelinterview en overschouwde met hen de voorbije campagne.

Dat enkel Anderlecht uitgesproken titelambities koesterde irriteerde hen, zo laten beide Argentijnen meteen blijken.

Biglia: “In België worden Club Brugge en Standard gezien als grote ploegen. Op geen enkel moment hebben die ploegen dit seizoen hun verantwoordelijkheid genomen. Terwijl die ambitie toch niet alleen Anderlecht toekomt? Het is toch niet dat wij in één kampioenschap spelen en de rest in een ander?”

“Ik snap dat niet. Als Club Brugge echt een grote ploeg is, moeten ze die verantwoordelijkheid ook nemen. Standard idem.”

Beide clubs deden veel transfers en spraken daarom vooraf al van een overgangsseizoen. Biglia: “Wij hebben dat ook meegemaakt, maar toen we geen kampioen werden, kregen we wel kritiek. Zowel wij als de trainer. In het voetbal is er voor niks tijd, zeker niet voor een overgangsjaar. Alleen resultaten tellen.”

Povere spelniveau

En wat vond de Anderlechtkapitein van de kritiek op het povere spelniveau van zijn ploeg? “Ik vond het niet zo slecht, al geef ik toe dat we in de play-offs iets meer hadden kunnen tonen”, analyseert Biglia. “Maar op bepalende momenten stonden we er. Nationaal vond ik het oké, Europees blijf ik met een slecht gevoel zitten. Daar hadden we voorbij AZ moeten kunnen raken, vind ik.”

“We moeten wat minder respect voor de tegenstander hebben en wat meer uitgaan van de eigen kwaliteiten. We moeten ook proberen de afwezigheid van een belangrijke speler die het verschil kan maken, op te vangen. Dat is ons in Alkmaar niet gelukt, en evenmin in een paar andere wedstrijden. Daar moeten we in de toekomst ook meer op werken.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier