‘Bij AA Gent zit Gecov meer op zijn niveau’

© BELGA

Spelen deed hij nog niet voor AA Gent, maar Sport/Voetbalmagazine polste alvast bij enkele kenners naar het profiel van nieuwkomer Marcel Gecov.

Met Marcel Gecov (24) trok AA Gent een Tsjechische middenvelder aan. Hij komt over van Fulham, waar hij allerminst op een basisplaats kon rekenen.

Jakub Dovalil, nu assistent-bondscoach van Tsjechië en voorheen Gecovs trainer bij de U21: “Zijn probleem was dat hij daar het offensieve in zijn spel meer moest tonen. Technisch is hij één tegen één aanvallend niet zo sterk, hij is vooral defensief goed omdat hij kort op de bal zit. Maar hij was bij de U21 wel een van de sleutelspelers door zijn fysieke en mentale sterkte.”

Dat meent ook Miroslav Soukup, die assistent-trainer was bij de U21 en daarvoor Gecovs trainer bij de andere nationale jeugdploegen: “Ik denk dat Engeland wat te snel kwam. De klim was te steil. Marcel zal bij Gent voorlopig meer op zijn niveau zitten en daardoor een ‘clear mind’ hebben.”

Zelfde haarkleur als Thijs

AA Gent haalde hem voor de positie van Bernd Thijs en Sollied ziet hem als een ‘controller’ die past in zijn visie dat iedereen moet aanvallen en verdedigen. In elk geval moet hij het middenveld meer stabiliteit geven, maar of Thijs of Gecov speelt, de haarkleur blijft dezelfde, grapte Sollied bij de voorstelling van de speler.

“Zoals wij in Tsjechië wel eens zeggen: elke goede ploeg heeft een roodharige speler nodig”, zegt Miroslav Soukup in Sport/Voetbalmagazine. “Ik bedoel: die Schotse vechtersmentaliteit. Hij was in mijn ploegen telkens een van die spelers die nooit wilden verliezen. Iemand die speelt met zijn hart.”

“Zijn beste positie is de nummer zes, een verdedigende rol in elk geval, omdat hij veel duels wint en negentig minuten lang beweegt, wat anderen de kans geeft om naar hun tweede adem te happen. Tactisch heeft hij een goed inzicht, hij begrijpt wat er gebeurt, maar verdedigen één tegen één is zijn beste kwaliteit.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier