Bij groepswinst oefenen Rode Duivels tegen Colombia en Japan

© ImageGlobe

Als de Rode Duivels tegen Kroatië of Wales de poorten naar het WK in Brazilië openbeuken en dus groepswinnaar worden, spelen ze in november oefeninterlands tegen Colombia en Japan.

Als de Rode Duivels in Kroatië of vier dagen later in Brussel tegen Wales de poorten naar het WK in Brazilië openbeuken en dus groepswinnaar worden, spelen ze op 15 en 19 november oefeninterlands tegen respectievelijk Colombia en Japan.

De Rode Duivels staan vrijdag in het Maksimirstadion in Zagreb voor een mogelijk beslissend kwalificatieduel voor het WK van volgend jaar in Brazilië. Sprokkelt de selectie van Marc Wilmots een punt tegen Kroatië, dan mogen de tickets voor de Wereldbeker definitief geboekt worden. Bij verlies krijgen de Belgen dinsdag in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion nog een herkansing tegen Wales.

Wordt België groepswinnaar, dan ontvangt het op 15 november Colombia en op 19 november Japan voor oefeninterlands in het Koning Boudewijnstadion. Een klinkende naam bij de Zuid-Amerikanen is AS Monaco-aanvaller Radamel Falcao, bij de Aziaten staat Eiji Kawashima van Standard in het doel.

Het verdere programma bij kwalificatie (met eventuele stages) tussen de WK-loting op 6 november en de WK-eindronde (12 juni tot en met 13 juli 2014) is nog niet officieel bekend.

Barrages

Loopt het tegen Kroatië en Wales alsnog mis en strandt België op de tweede plaats in groep A, wacht hen op diezelfde data nog een dubbel barrageduel tegen een andere tweede uit de Europese voorronde. De loting voor die play-offs is op 21 oktober. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier