Björn Engels bijna terug

Björn Engels (links) loopt zich los in het gezelschap van Davy De fauw. © BELGA

Hoe staat het met de terugkeer van Björn Engels in de verdediging bij Club Brugge?

Hoe staat het met de terugkeer van Björn Engels in de verdediging bij Club Brugge? Die is voorzien voor na de interlandbreak, maar, waarschuwt kinesist Lieven Maesschalck: “Voor zo’n blessure is er maar één weg: de geleidelijke.”

Op 5 oktober 2014 speelde Björn Engels voor het laatst met Club Brugge. Tegenstander die dag was Standard, blauw-zwart won met 3-0, en de week voordien had de centrale verdediger nog twee keer gescoord in Oostende. Maar vanaf dan was het revalideren van een knieblessure. Revalideren en specialisten opzoeken. Langzaam komt nu het einde van de lange tunnel in zicht, de prognoses zijn dat Engels na de interlandbreak, over een week of drie, weer inzetbaar is.

“Het is een delicate blessure”, weet Lieven Maesschalck, kinesist en specialist in (soms moeilijke) revalidaties. “Botoedeem of een vochtophoping ter hoogte van de mediale band van de knie kan verscheidene oorzaken hebben. Het kan een gevolg zijn van overbelasting, van een kneuzing, een val, een stoot, een eerdere blessure, of een operatie aan bijvoorbeeld de meniscus. Valt het te voorspellen? Neen. Valt het te vermijden? Neen. Gebeurt het altijd? Neen. Geneest het langzaam? Ja. In dit geval wel uitzonderlijk langzaam, maar ik heb nog gevallen gekend waarbij het herstel weken tot maanden duurde. Zes tot twaalf weken komt vaak voor, iets meer dan een jaar is zeer uitzonderlijk. Veel hangt af van de conditie van het kraakbeen en van de spiermassa errond. Die moet je weer opbouwen, heel traag. Eerst in het zand, daarna op het veld.”

(Peter T’Kint)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier