‘Blessure Lukaku lijkt niet al te erg’

© Belga

‘Wat een bizarre wedstrijd’, oordeelde bondscoach Marc Wilmots na de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Tunesië.

De Belgen haalden het met 1-0, maar hadden lange tijd meer dan hun handen vol met de bezoekers. Wilmots: ”We speelden vaak tegen een muur en het was aan ons om geduldig te blijven. Zij speelden met vijf man achteraan en dat was niet makkelijk.’

‘Na de onderbreking door de hagelbui konden we wat bijsturen en meer spelers met een actie in het spel betrekken. Ik vond het wel heel positief dat we opnieuw de nul hielden en achteraan niets weggaven’, stelde hij.

Blessures

De partij tegen Tunesië was een oefenduel, maar de bezoekers vlogen er vaak stevig in. ‘Ik wilde deze voorbereiding graag afsluiten zonder geblesseerden en dat is net niet gelukt. We sluiten deze wedstrijd in ieder geval met veel blauwe plekken en veel ijszakken af’, verwees Wilmots naar het viriele spel van de bezoekers.

Wilmots verving in de slotfase Romelu Lukaku, die een enkelblessure had opgelopen. ‘Romelu stapt momenteel moeilijk. Zijn blessure lijkt op het eerste zicht niet al te erg, zeiden de dokters me. Het gaat voorlopig om een zware verstuiking, maar we gaan zondag uiteraard bijkomende onderzoeken doen. Voorlopig is Romelu zo’n drie tot vier dagen uit, hopelijk blijft het daarbij.’

De bondscoach vindt Tunesië overigens geen kopie van Algerije, de eerste WK-tegenstander van de Belgen. ‘Algerije heeft mijns inziens toch meer kwaliteiten en durft meer te voetballen’. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier