Bob Peeters en Alex Czerniatynski nieuws trainersduo Waasland-Beveren

© Belga

Bob Peeters volgt Glen De Boeck op als trainer van Waasland-Beveren. Alex Czerniatynski wordt zijn rechterhand.

Bob Peeters volgt Glen De Boeck op als trainer van Waasland-Beveren. Dat maakte de eersteklasser dinsdag bekend. De 39-jarige Peeters tekende op de Freethiel een contract tot het einde van het seizoen (met optie op een bijkomend seizoen). Alex Czerniatynski wordt zijn rechterhand.

De voormalige Rode Duivels moeten Waasland-Beveren in eerste klasse houden. Na veertien speeldagen staan de Waaslanders op de vijftiende en voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League. Het team verzamelde nog maar 9 punten. Alleen rode lantaarn Bergen doet met 3 punten slechter.

Vorige week dinsdag werd Glen De Boeck wegens de slechte resultaten de laan uitgestuurd, drie dagen na het 0-2 verlies tegen Lokeren. Assistent-trainer Danny De Maesschalck nam daarna tijdelijk over. Bob Peeters, een voormalige aanvaller, zette in 2008 een punt achter zijn spelerscarrière en stapte vervolgens in het trainersvak. Hij
debuteerde als coach van de beloften van AA Gent. In mei 2010 volgde Peeters (ook al) Glen De Boeck op als trainer van Cercle Brugge. Na twee succesvolle seizoenen werd hij er eind oktober 2012 bedankt na een gemiste competitiestart.

Kort na zijn ontslag bij de Vereniging tekende Peeters een contract als hoofdtrainer bij AA Gent, waar hij Trond Sollied verving. Amper twee maanden later, begin januari 2013, werd Peeters ook daar ontslagen. Sindsdien zat de gewezen Rode Duivel zonder club.

Alex Czerniatynski: “Miste het trainerschap enorm”

Alex Czerniatynski was in de periode tussen 2007 en 2009 al eens aan de slag op de Freethiel als trainer, toen nog bij het ondertussen opgedoekte SK Beveren. Voortaan is de 53-jarige ‘Czernia’ de assistent van Bob Peeters. “Ik ben blij hier terug te zijn. Ik heb in mijn trainerscarrière de afgelopen jaren al een pak miserie meegemaakt. Hopelijk kunnen wij nu echt iets moois opbouwen”, vertelde Czerniatynski dinsdag.

“Ik begin aan mijn tweede periode bij Beveren, ditmaal als assistent-coach. Ik sta voor meer dan honderd procent achter Bob Peeters. Ik ondertekende een contract voor één seizoen. We zullen zien of daar nog een verlengstuk aan gebreid kan worden. Ik kreeg de afgelopen maanden veel aanbiedingen, maar ik wou afwachten. Nu bood
Waasland-Beveren mij de kans en die heb ik met beide handen gegrepen. Ik zag toen ik geen trainer meer was een pak matchen op televisie en op de duur begon het te knagen. Ik wou terug trainer zijn. Vandaar mijn beslissing om samen met Bob Peeters in het project te stappen. Ik heb het echt gemist om een ploeg te trainen en tussen de spelers te staan.”

“Het was het clubbestuur van Waasland-Beveren dat met mij contact opnam. Ik was direct akkoord. Er was zelfs nog over geen loon gesproken. Natuurlijk diende ik eerst af te wachten of de hooftrainer mij erbij wou. Met de komst van Bob Peeters was meteen alles geklonken en sloegen wij de handen in elkaar.

Waasland-Beveren: “Visie Bob Peeters rijmt perfect met filosofie van club”

“Na een grondige analyse van de gebreken en noden van de club, is het clubbestuur en management van mening dat Bob Peeters de geschikte trainer is om de sportieve ambities van Waasland-Beveren waar te maken”, meldt de club dinsdag op zijn website. “De strijd om het behoud wordt in eerste instantie de absolute topprioriteit voor Peeters.

Waasland-Beveren staat in de Pro League immers pas op een vijftiende plaats met negen punten uit veertien wedstrijden, ver onder de verwachtingen.” “Met Bob Peeters wordt een trainer aangetrokken wiens visie op voetbal perfect te rijmen is met de filosofie van de club”, klinkt het verder. “De clubleiding schat de mentale en tactische vaardigheden van Peeters erg hoog in en hoopt dan ook dat hij een nieuw elan kan geven aan de spelersgroep en de nodige punten in het klassement kan vergaren.”

Peeters, die sinds zijn ontslag in januari bij AA Gent zonder team zat, wordt op de Freethiel bijgestaan door Alex Czerniatynski. Hij tekende net als Peeters een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een extra jaar.

Dirk Poppe: “Tandem Peeters-Czerniatynski past perfect in ons profiel”

Dirk Poppe, manager van Waasland-Beveren: “Na het ontslag van Glen De Boeck dienden wij op zoek te gaan naar een waardige vervanger”, stelde Dirk Poppe. “Vrij vlug kwamen we uit bij Bob Peeters en Alex Czerniatynski als adjunct-coach. Die mening had ook het voltallige bestuur van de club. Daarom werden de onderhandelingen opgestart. Pas maandag zaten wij echt rond de tafel. Na een dag beraadslagen werd vandaag/dinsdag het contract ondertekend.”

“Bob Peeters past volledig in het profiel dat we vooropgesteld hadden. Hij is jong, zeer gedreven en volgens ons de ideale man om Waasland-Beveren weer op de sporen te zetten. Samen met Alex Czerniatynski moet hij de club weer nieuw leven inblazen. Beiden moeten ervoor zorgen dat wij ons kunnen handhaven in eerste nationale. Vanaf morgen start hun taak.”

“Of er nog versterking komt tijdens de winterstop? Dat zullen we later bekijken. Onze spelerskern is echter heel ruim en voorlopig kan daar mee gewerkt worden aan het behoud. Wie er ook nog in de running was voor de functie van trainer? Daar wil ik het niet meer over hebben. De tandem Peeters-Czerniatynski past immers perfect in ons profiel.” (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier