Bob Peeters: ‘Geen EK-analist omdat Westerlo nu al mijn energie vraagt’

Westerlocoach Bob Peeters overschouwt zijn troepen. © BELGA

Deze week hervatte Westerlo na de langste voetbalvakantie ooit de veldtrainingen. Trainer Bob Peeters legt in Sport/Voetbalmagazine uit wat hem de voorbije weken zoal bezig hield.

Het is dan wel EK, van Bob Peeters als analist of commentator is er tegenwoordig geen sprake. Geen herhaling dus van de immense populariteit die hij destijds genoot als gastverslaggever voor de VRT tijdens het EK 2000. Peeters verkiest nu de luwte boven de schijnwerpers. “Absoluut. Ik probeer dat toch, ja. Dat was ook een van de redenen waarom je momenteel mijn gezicht niet op tv ziet als analist bij het EK voetbal. Ik voel aan dat ik nu al mijn energie in Westerlo moet stoppen”, aldus de coach die Westerlo vorig seizoen op haast miraculeuze wijze in eerste klasse hield.

Doordat Westerlo als vijftiende eindigde en er geen play-downs meer georganiseerd werden, zat het seizoen voor de troepen van Bob Peeters er al einde maart op. Genoeg tijd om uit te rusten dus. Of niet? Bob Peeters: “Euh, veel verlof? Dat weet ik zo niet. (lacht) Ik was in totaal een weekje weg. Maar voor de rest vertoefde ik bijna alle dagen op de club. Het is niet omdat de spelers iets langer vakantie hebben, dat zoiets ook automatisch geldt voor de coach. We trainden toch door tot begin mei.”

“Wij zijn ondertussen met de clubleiding al heel lang bezig met ons huiswerk. Alleen beslissen spelers en makelaars tegenwoordig pas op een later tijdstip hun nieuwe bestemming. Zeker voor de categorie waar wij op mikken, namelijk transfervrije jongens. Die houden gewoon bijzonder lang hun opties open en zijn in hun positie – einde contract – altijd in het voordeel. Met de Griekse spits Michalis Manias, de Gabonese rechterverdediger JuniorOto’o en een extra jaartje huur van Anderlechtverdediger Hervé Matthys konden we al iets realiseren. Momenteel is het belangrijkste dat de spitspositie vrij snel werd ingevuld, er rekening mee houdend dat onze Griek voor het eerst buiten zijn land zal spelen. Alleen het vertrek van Jens Cools (naar Waasland-Beveren, nvdr) op het middenveld moeten we nog opvangen.”

Naar het EK in Frankrijk trekken om potentiële spelers te scouten voo zijn club, zoals Georges Leekens doet voor Lokeren, zit er voor Peeters niet in. “Ik denk niet dat wij over dergelijke budgetten beschikken”, aldus de ex-spits. “Igor Vetokele weghalen bij Charlton, daar mag Westerlo alleen maar eens van dromen. Ik ben vooral blij dat het met enkele van mijn ex-spelers heel goed gaat, zoals William Carvalho (ex-Cercle Brugge, nvdr) bij Portugal en Jóhann Berg Gudmundsson (Charlton Athletic, nvdr) bij IJsland. Met die gasten heb ik af en toe nog wat contact.”

Lees de volledige vijf vragen aan Bob Peeters in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 22 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier