Boeckx: ‘Hubert doet me denken aan Thijs’

© BELGA

Volgens doelman Frank Boeckx is nieuwkomer David Hubert één van de sleutelfiguren die AA Gent straks weer aan de top moet brengen.

Volgens doelman Frank Boeckx is nieuwkomer David Hubert één van de sleutelfiguren die AA Gent straks weer aan de top moet brengen.

“We hebben nu een betere mix tussen jong en oud, ondanks onze vrij jonge ploeg”, zegt Boeckx in Sport/Voetbalmagazine. “Daar lag de sleutel. Er wordt nu meer nagedacht op het veld.”

“Ik zei onlangs nog tegen mijn broer dat David Hubert me in veel opzichten doet denken aan Bernd Thijs: verstandige gast, heel down to earth. Staat op de juiste positie, kiest voor de gemakkelijke pass, is kampioen geweest en heeft Champions League gespeeld. Een klasbak die iets extra’s brengt.”

Ook de inbreng van de nieuwe trainer Víctor Fernández valt niet te ontkennen. “Hij weet heel goed waar hij naartoe wil: play-off 2 winnen met hoge pressing. Hij hamert op een professionele attitude op en naast het veld, maar hij zorgt er met zo’n cv ook voor dat iedereen naar hem luistert. Fernández blijkt een warme mens en is gewoon erg gepassioneerd. Hij brengt alleszins iets teweeg.”

Akkefietje met Mboyo

In Sport/Voetbalmagazine komt de flamboyante keeper ook nog even terug op het incident met Pelé Mboyo eind december. Boeckx ging toen na een duel op training in fysiek in de clinch met de spits. “Er werd veel commotie gemaakt rond ons trainingsincident, maar zo gebeuren er wekelijks tackles”, aldus Boeckx. “Mijn enige fout was dat ik nadien, uit kwaadheid, tegen een vuilnisbak stampte. De dag erna hebben we ons akkefietje uitgepraat met de trainer én Bernd Thijs, die wilde dat we dat als volwassen mensen en zonder wrok oplosten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier