Boelikin: ‘Als het niet loopt zoals hij wenst, enerveert Van den Brom zich snel’

© IMAGEGLOBE
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Nacer Chadli en Dmitri Boelikin werkten allebei onder John van den Brom. De ene bij AGOVV, de andere bij ADO Den Haag. In Sport/Voetbalmagazine geven ze commentaar bij het recente gedrag van hun ex-coach.

Dmitri Boelikin herkent de zenuwachtigheid bij zijn ex-coach. “Hij streeft altijd naar het maximale”, beweert de Russische spits. “Van den Brom wil echt alles. Wanneer het dan niet loopt zoals hij het wenst, enerveert hij zich snel. Ik ken Anderlecht en begrijp heel goed wat hij voelt. De druk is daar zo hels: van het bestuur, de supporters en de media. Die voel je dagelijks, door de obsessie om nummer één te zijn. Dat is vaak ingewikkeld om dragen. Ook bij Ajax ervoer ik datzelfde fenomeen.”

Rode Duivel Nacer Chadli: “Hij beschermde altijd spelers die fouten begingen, naar de buitenwereld toe minimaliseerde hij alles. Maar in de kleedkamer hield Van den Brom zich niet in om die zaken snel op hun plaats te zetten. Dan kan hij heel hard en veeleisend zijn, ook al dringt hij er dan op aan dat zoiets interne keuken blijft.”

Over de arrogantie die Van den Brom nu aangewreven wordt, heeft Boelikin zijn mening. “Als Van den Brom arrogant mocht zijn, dan zijn er veel zulke personen in het voetbalmilieu”, argumenteert hij. “Het volstaat om te kijken welke uitstekende relatie hij onderhoudt met zijn spelers. Hij doet nooit vanuit de hoogte.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier