Boi: ‘Je moet blij zijn dat er bij Club mensen zijn die vooruit willen’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Cercle tegen Club Brugge, de enige resterende stadsderby in de Jupiler Pro League, spreekt nog altijd aan. Ook bij vrienden/tegenstanders Tom De Sutter en Frederik Boi, en al zeker wanneer het stadiondossier ter sprake komt.

Sport/Voetbalmagazine bracht beide vrienden en ex-ploegmaats (bij Cercle Brugge) samen voor een interview. Daarin ging het onder meer over de bouwplannen voor een nieuw stadion. Beide heren wilden daar wel iets over kwijt…

Frederik Boi: “Je moet zeggen zoals het is: als voetballiefhebber moet je heel blij zijn dat er bij Club mensen zijn die vooruit willen, die zo professioneel willen werken en die ook in de infrastructuur investeren, want dat komt velen ten goede. Dat ze tien miljoen euro uittrekken om een jeugdcentrum te maken in Knokke-Heist is fantastisch. Het nieuwe stadion had er al lang moeten staan!”

Tom De Sutter: “Ze zullen het zelf financieren en toch mogen ze het niet bouwen!”

Boi: “Op Chartreuse (site in Brugge, nvdr) is het echt wel niet mogelijk, want dan zouden er 200 huizen onder water gezet worden. Maar ik vind het wel de taak van de overheid om mee te werken aan een oplossing en dat duurt veel te lang. Dat is een enorm hiaat. Voor de wedstrijd op Gent was het Cerclevak snel uitverkocht en was er vraag naar nog veel meer tickets. Iedereen wil dat nieuwe stadion zien. Dat geeft een enorme boost.”

De Sutter: “Ik denk dat een betere infrastructuur zou helpen om nog betere spelers naar België te halen. Als iemand als Aleksandar Mitrovic, van wie ik lees dat hij zowat overal naartoe kon, naar Anderlecht komt, dan denk ik dat ook hun fantastisch oefencomplex een troef is geweest. Want uiteindelijk ben je daar elke dag.”

Boi: “Maar ook om het budget omhoog te krijgen. Leuven telt elke thuismatch 900 eters. Wat als je er 3000 kunt zetten? Arsenal haalt uit zijn Emirates Stadium elke thuismatch het jaarbudget van Cercle!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier