Bolat: ‘Ik ben klaar voor een stap hogerop’

© BELGA

Vier dagen na de opdoffer tegen Anderlecht kan Sinan Bolat met Standard tegen Wisla Krakau een verlengstuk breien aan een uitstekende Europese campagne. Zijn laatste voor Standard?

“Er waren twee of drie ploegen geïnteresseerd,” vertelt Bolat in een interview met Sport/Voetbalmagazine, “maar ik vond die voorstellen voor mezelf niet interessant genoeg.”

“Financieel was het interessant, sportief niet. Ik wil naar een club waar ik kan spelen, om mijn positie in het Turkse nationale elftal niet in gevaar te brengen. Ik wil een vaste waarde zijn bij de nationale ploeg, en dat lukt alleen als ik speel. Als het alternatief is om naar een topclub te gaan waar ik twee jaar op de bank moet zitten, blijf ik liever hier.”

Een contractverlenging bij de Rouches hoort dus ook nog tot de mogelijkheden, maar dan zal er boter bij de vis moeten komen. Bolat speelt er immers nog steeds aan dezelfde contractvoorwaarden als drie jaar geleden. “Veel mensen geloven het niet, maar dat is nog altijd het geval”, beweert hij. “Ik moet Standard dankbaar zijn voor de kans die ik hier kreeg, maar ik heb ook veel teruggegeven. Ik vind dat ik in de tussentijd een verbeterd contract had verdiend. Maar daar is nooit over gesproken, ook niet toen we kampioen werden of wanneer ik die kopbalgoal tegen AZ maakte. Wat ik hier niet gekregen heb – financieel – wil ik bij een volgende klap gecompenseerd zien.”

Waar de Turkse goalie dan wel naartoe mag trekken, is nog niet duidelijk. “Mijn manager weet welke competities me interesseren: Duitsland, Engeland, Spanje en Portugal.”

En Turkije? Bolat: “Nu nog niet. Ik wil zo lang mogelijk in Europa spelen, maar ooit hoop ik op een dag wél in Turkije te voetballen.”(GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier