‘Boli kan uitgroeien tot echte nummer vijf’

© BELGA

Loopwonder Boli Bolingoli Mbombo heeft alles om uit te groeien tot de nieuwe chouchou van Club Brugge.

De jonge aanvaller met Congolese roots beschikt over een uitstekend loopvermogen en blinkt uit op het vlak van uithouding en werkkracht. Ook zijn techniek en balvastheid springen in het oog.

Het Brugse talent staat gekend voor zijn uitstekende mentaliteit en leergierigheid. In tegenstelling tot heel wat Afrikaanse lotgenoten laat Boli zich opmerken door zijn stiptheid en gedrevenheid op training.

Toch zijn er nog een aantal werkpuntjes. Zo is zijn kopspel aan verbetering toe en zijn er onzuiverheden bij de snelheid van uitvoering. Verder heeft hij nog wat schaafwerk aan zijn balaanname.

Het grote werkpunt is de afwerking. In tegenstelling tot zijn neef, Chelseaspits Romelu Lukaku, vindt Boli iets minder vlot het net. Onder de individuele begeleiding van hulptrainer Stephan Van Der Heyden heeft de aanvaller wel al vorderingen gemaakt.

Björn De Neve, trainer van de U16 en beloften van Club Brugge, geeft in Sport/Voetbalmagazine zijn visie op de ontwikkeling van de speler: “Het is nu nog te vroeg om te voorspellen of Boli effectief speelkansen gaat krijgen. Hij beschikt wel over een belangrijke troef, namelijk zijn polyvalentie. Boli kan op verschillende posities goed uit de voeten.”

“Sinds zijn komst naar Club Brugge, vier jaar geleden, werd hij zowel bij de U16 als bij de beloften op verschillende posities uitgespeeld. Tijdens de voorbereidingen posteerde Garrido hem ook al enkele keren op de linksachter en persoonlijk zie ik hem wel uitgroeien tot een echte nummer vijf.” (JaS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier