Bondscoach Marc Wilmots ziet zoon debuteren bij STVV

Marc Wilmots ziet zijn zoon Reno debuteren in het shirt van Sint-Truiden. © BELGA

Reno Wilmots, zoon van, krijgt bij STVV speelkansen tijdens de oefenwedstrijden. Sport/Voetbalmagazine peilde bij trainer Yannick Ferrera naar de doorbraakmogelijkheden voor Wilmots Jr.

Een opvallende toeschouwer langs de zijlijn bij de oefenwedstrijd van de lokale vierdeklasser KVK Wellen tegen STVV (0-4) was bondscoach Marc Wilmots, die met eigen ogen zag dat zijn oudste zoon Reno (18) van Yannick Ferrera 45 minuten speeltijd kreeg. Ook afgelopen zondag, bij de 3-1-zege tegen tweedeklasser ASV Geel op het veld van Herk FC, herhaalde dit patroon zich.

“Eigenlijk moet je dit vooral beschouwen als toeval”, legt Ferrera uit. “In mijn filosofie mogen de spelers in de eerste wedstrijden van de voorbereiding nooit meer dan één helft aantreden. Ik beschikte over onvoldoende spelers voor de A-kern en ik had op twee posities nog extra jongens nodig. Vanuit de beloften kreeg ik dan twee goeie voetballers aangeboden: Casper De Norre, die werd overgenomen van Standard, en Reno Wilmots.”

Terwijl STVV nog volop zoekt naar een fysieke sterke targetman, kunnen de Limburgers zich verheugen op de snelheid van nieuwkomer Jean-Luc Dompé én de complexloosheid van Wilmots junior. “Het is moeilijk om nu al te zeggen wat Reno in zijn mars heeft”, geeft Ferrera mee. “Ik zie een middenvelder met kwaliteiten en bijzonder veel werkkracht. Maar wat hij precies tactisch en qua spelintelligentie aan kan, daarvoor blijft het te vroeg. Hij traint ook nog altijd met de beloften, niet met de A-kern. We zullen op het juiste moment alles evalueren. Te vroege conclusies trekken, is nergens goed voor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier