Bondscoach Wit-Rusland: ‘We hebben een plan tegen de Rode Duivels’

Mikhail Markhel. © Belga Image

Met een 4-2 zege tegen Estland heeft Wit-Rusland een geslaagde start van de WK-kwalificaties achter de rug. Het duel van dinsdagavond in Leuven tegen België kondigt zich als heel wat lastiger aan, maar dat wil zeker niet zeggen dat de Wit-Russen zich op voorhand gewonnen geven.

‘We hebben een plan om deze wedstrijd aan te pakken’, vertelde de Wit-Russische bondscoach Mikhail Markhel maandag tijdens een virtueel persmoment.

‘Wij zijn zeker niet de favoriet, maar beschikken wel over de nodige wapens om ons te verweren. Op tactisch vlak stellen we ons af op de sterkte van de tegenstander. Het mentale aspect wordt belangrijk, het komt erop aan goed in de wedstrijd te zitten.

‘Met een zege tegen Estland zijn we alvast goed gestart aan deze campagne. Dat zorgt voor een goede flow in de groep en het nodige vertrouwen voor de komende interlands.’

Winnen moet

Na de wake-upcall van zaterdag met het 1-1 gelijkspel in Tsjechië, wordt er van de Belgen niet minder dan een overtuigende prestatie en zege verwacht tegen Wit-Rusland. Met vier op zes is de start voor het eerst in jaren niet perfect en delen de Duivels de leidersplaats in de groep met Tsjechië. Wit-Rusland staat na de zege tegen Estland met drie punten op de derde plaats.

Scheidsrechter voor het duel is de Litouwer Donatas Rumsas. Met zijn 33 jaar is hij internationaal scheidsrechter sinds 2016. In de Europa League floot hij eerder dit seizoen het duel tussen LASK en Antwerp.