Borkelmans: ‘Asare speelt altijd in functie van de ploeg’

Tegen Mathieu Valbuena had Nana Asare (links) het moeilijk in de CL, merkte Vital Borkelmans op. © BELGA

Nana Asare is één van de stille, maar haast onmisbare krachten bij AA Gent. Eentje die zelfs in aanmerking kan komen voor de Rode Duivels. Assistent-bondscoach Vital Borkelmans tempert echter de verwachtingen.

“In Hein Vanhaezebroucks driemansverdediging is Nana Asare een belangrijke bouwsteen”, vindt assistent-bondscoach Vital Borkelmans, zelf een ex-linksback. “Terwijl Thomas Foket de rechterflank teistert met constante loopacties, staat Asare garant voor defensieve zekerheid. Hij speelt altijd in functie van de ploeg en kiest goed zijn momenten om voor diepgang te zorgen. Het oogt niet spectaculair, maar het is wel efficiënt. De eenvoud primeert, niks gebeurt overhaast. Ik merk ook dat zijn inspeelpass van achteruit op de diepste spits altijd zuiver is. Een clevere voetballer.”

Vanhaezebrouck probeerde hem al in de richting van de Rode Duivels te duwen – Asare heeft de dubbele Ghanese-Belgische nationaliteit – maar Borkelmans tekent toch wat voorbehoud aan. “Tegen Lyon zag je dat Asare het moeilijk had in de duels rond de eigen backlijn tegen Mathieu Valbuena. Daar liet hij zich wat in de luren leggen. Als hij te hoog moet doordekken, valt er wat ruimte in zijn rug en dan wordt Nana ook kwetsbaar. Bij een 4-4-2 en wat meer steun van de centrale verdediger zou hij die job beter kunnen invullen. Maar hij houdt zich wel mooi staande in die unieke Europese campagne”, aldus de assistent van Wilmots in Sport/Voetbalmagazine.

(Frédéric Vanheule)

Lees de hele reportage over Nana Asara in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 2 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier